12 jenter på dagens trening!!!

Bak fra venstra: Dina, Vanesa :-) , Princia, Amelia, Emilie, Runa, Martine, Thea, Tuva. Foran: Mina, Maya og Celine

Bak fra venstra: Dina, Vanesa 🙂 , Princia, Amelia, Emilie, Runa, Martine, Thea, Tuva. Foran: Mina, Maya og Celine

Blide jenter

Blide jenter

Grønt "gress"

Grønt «gress»

Noen flere bilder fra trening 11 mars 14 🙂

Bak fra venstra: Dina, Vanesa :-) , Princia, Emilie, Amelia, Runa, Martine, Thea, Tuva. Foran: Mina, Maya og Celine

Bak fra venstra: Dina, Vanesa 🙂 , Princia, Emilie, Amelia, Runa, Martine, Thea, Tuva. Foran: Mina, Maya og Celine

Princia Thea og Runa Martine i farta

 

Foreldremøte J2002 den 23. januar

20.01.2014 – 13:26 – Anne Christine Bergem

J02 J2002 Norway Cup

Vi minner om at 2002 arrangerer foreldremøte for jenter 02-årgangen torsdag 23. januar.

Klokkeslettet er 19.30 og møtet avholdes på klubbhuset på Strømmen stadion.

Spørsmål kan rettes til lagleder for J2002 Ellen Walter Teigen på telefon 47 26 44 46.

Vel møtte på torsdag!

Nyhet: Jentegarderobe

16.12.2013 – 15:46   ( Sist oppdatert 16.12.2013 – 16:09 ) – Anne Christine Bergem

Jentelagene inntar dommergarderoben.

Jenteløftet Breddefotball Ingmar Moum Lysmaster                       

Fra 2014 får jentene på stadion egen, felles garderobe: Garderoben som brukes av dommere under kamper. Den ligger vis-a-vis A-laget sin garderobe i øverste etasje i den nye garderobedelen. På bildet ser dere materialforvalter Bobbo tøyse med jentene i trappa utenfor garderoben.Primus motor for Jenteløftet, Ingmar Moum, har tatt initiativ til at jentene får egen garderobe og ønsker den også tydelig merket med «JENTEGARDEROBE». Bruken er for alle dame- og jentelagene i Strømmen IF.

Moum oppfordrer jentelagene til å bruke garderoben for å jobbe inn god gardeobekultur blant jentelagene, som han sier. Dersom den skulle være opptatt så er det alltids andre garderober som står ledige. I begynnelsen er det nok mest de eldre jentelagene samt damelaget som vil bruke garderoben, men yngre jentelag er selvsagt også velkomne til å bruke den.

Husk å etterlate garderoben i den stand du selv vil finne den!

Nye jenter i Strømmen IF

19.11.2013 – 07:15 – Anne Christine Bergem

Bildeserie av våre yngste jentespillere.

J2005 J2008 Jenter Jentelag Stadion Drakter Breddefotball Yngres avdeling       J2005 J2008 Jenter Jentelag Stadion Drakter Breddefotball Yngres avdeling Bobbo  

J2005 J2008 Jenter Jentelag Stadion Drakter Breddefotball Yngres avdeling      J2005 J2008 Jenter Jentelag Stadion Drakter Breddefotball Yngres avdeling
J2005 J2008 Jenter Jentelag Stadion Drakter Breddefotball Yngres avdeling
Strømmen IF setter i gang en offensiv for å få flere av de yngste jentene til å begynne med verdens beste sport! Vi kommer tilbake med mer kampanjeinformasjon, men vil allerede nå vise dere noen flotte bilder som vi akkurat tok av de yngste jentene våre. Klikk på bildene for å se større størrelse.De to største jentene i bildeserien er 8-åringene Maren Sjølivangen Smerud og Elise Stensaas, de minste er 5-åringene Mina Sandum Rønningen og Linea Stensaas.

Kjenner du jenter som vil begynne, ta kontakt med trener for jenter i 2., 3. og 4. klasse: Camilla Stensaas på mobil 918 11 021. Det er 12 jenter på J2005, men de vil gjerne ha flere. Treningene er mandager 17.30-1900 og onsdager 17.45-19.15 på Strømmen Stadion. Kom gjerne og prøv på noen treninger før du bestemmer deg.

Trener for jenter født i 2008 (siste års barnehagejenter) og 1. klassejentene er Tone Sandaker, mobil 977 75 707. Gruppa trener inne på mandager kl 17.00-18.00 i gymsalen på Stalsberg skole, Stalsberggata 45.

Drar i gang Jenteløftet

22.11.2013 – 08:14   ( Sist oppdatert 22.11.2013 – 12:29 ) – Anne Christine Bergem

– Samarbeid om breddesatsing, med rom for å bli god.

Jenteløftet Breddefotball Ingmar Moum Lysmaster

Ingmar Moum, du har tatt initiativ til ”Jenteløftet”. Hvorfor det?

– Jeg følte at det ble gjort for lite for jentefotballen i Strømmen, og at potensialet for å få til mer av både bredde og satsing absolutt kunne hevast og gjerast bedre. Skal vi klare å ta vare på jentene og skape grunnlag for å kunne ha jentefotball på Strømmen fremover, så måtte noe gjøres. Og da var det bare å gå løs!

Har du selv jenter som spiller fotball?
– Ja, to stykker. Mina på 11 år spiller på J2002 og Maja på 8 spiller på J2005. De følger med og heier selvfølgelig på Strømmens A-lag. Særlig Mina, som er på nesten alle hjemmekampene. Begge følger ellers med på fotball på tv og da spesielt Liverpool og Sogndal – som de selvfølgelig heier på 😉

Hva er målet med Jenteløftet?
– Målet er helt klart å legge bedre til rette for kombinasjonen jenter og fotball i Strømmen som klubb. Først og fremst er dette en breddesatsing hvor vi skal få så mange jenter som mulig til å begynne, og fortsette, med fotball. Men det skal selvfølgelig være rom for å satse og bli god! Det går fint an å få til dette side ved side, dersom man legger til rette for det.

Målet er dessuten å skape et så godt og trygt oppvekstmiljø som mulig for jenter. Det sosiale vil stå i sentrum for å kunne få dette til. Det vet vi, og det jobbes det med.

Hvem har du med deg i dette initiativet?
– Heldigvis har jeg fått med flere støttespillere innad i klubben. Navn som kan nevnes er Camilla Stensaas som er hovedtrener for GJ2005 og som sitter i styret i Strømmen Fotball sammen med meg, og Magne Wold som er en gammel traver i Strømmen-fotballen. Begge har begynt å jobbe med denne rekrutteringa helt spesielt. Så er vi så heldige å ha Anne Christine Bergem som jobber i administrasjonen og som har vist sin iver for denne satsinga. Hun har sagt at hun kan brukes, så får vi se hva vi kan få til sammen. Damelaget vårt har også sagt de vil brukes som ressurs og i satsinga generelt, og det skal de garantert få lov til.

Og hva har dere gjort hittil?
– Vi har starta med å jobbe på flere områder. Først fikk vi på plass en egen person i styret som skal ha fokus på Jentesatsingen i klubben. Med det blir satsingen forankret i klubben. Denne funksjonen har jeg i nå i styret.

På rekrutteringsiden planlegges en større offensiv. Vi har fått lov til å bruke SFO-tiden på den lokale skolen for å komme og presentere oss, og vise hva vi gjør. Så på Sagdalen skole vil vi kjøre noen gymtimer med såkalt hjørnefotball, og dele ut informasjonsark.

Vi har også startet et samarbeid mellom de kullene som har spillere som er tett i alder, 2000-, 2001- og 2002-jentene, til sammen teller de 35 spillere. Vi skal trene sammen, hospitere, og differensiere på treninger og kamper. Blant disse er det tatt ut en Talentgruppe på 15 spillere som trener sammen en dag i uka under ledelse av vår eminente spillerutvikler Robin Ødegaard.

Vi har også akkurat bestemt at vi skal melde på et 11’er jentelag for 14-åringene neste år. Dette krever samarbeid og hospitering, hovedsakelig fra 2001-jentene, men også noe fra 2002-årgangen.

Og aller siste nytt er at det er gjort styrevedtak på at vi får egen jentegarderobe i den nye delen av garderobeanlegget. Dette er vi veldig fornøyde med.

Rent utenom sporten blir det arrangert Jentekvelder på Brakka for jenter 13-18 år. Så det er ikke rent lite vi er i gang med.

Hva er målet med prosjektet Jenteløftet på litt mer lang sikt?
– Det er å skape en kultur og iver for jentefotballen på Strømmen. Vi håper og tror at vi skal klare å ha 11’er-fotball fremover. På lengre sikt er målet å ha et 11’er damelag oppe i divisjonsystemet. Og det hårete målet er å komme LSK Damer i møte med deres ønske om å få til et 1. divisjons damelag på Romerike som de neste beste i regionen kan spille og utvikle seg på. Hvorfor ikkje sikte høyt når ein først skal sikte?

Hvordan kommer vi til å merke Jenteløftet framover?
– Det blir et tydelig større engasjement og fokus på jenter og jentefotball! Jentene er en stor ressurs for klubben og skal behandles på lik linje med gutta. Dette går selvfølgelig ikkje heilt av seg sjøl, men jeg må si at vi har møtt stor forståelse for satsinga innad i klubben, og velviljen er stor for å få til ting sammen. Det blir samlinger kun for jente- og damefotballen på kvelder og i helger. Det blir Jentefotball-dag, Jentekvelder og Jentelørdag med mye innhold. Vi vil invitere LSKs damer til å snakke for oss, og holde treninger. Her skjer det mye fremover, så det er bare å følge med på hjemmesidene til Strømmen IF.

Til slutt, ordet er ditt. Hva vil du si i sakens anledning?
–  Jeg håper alle som har noe å bidra med i denne sammenhengen kommer på banen og vil være med på dette løftet!

Vi vil garantert trenge hjelp av ivrige foreldre og da håper jeg å møte vilje og støtte når det trengs. Strømmen Fotball er en dugnadsbasert klubb der alle i større og mindre grad må trø til når man blir spurt – eller på eget initativ ta tak og melde seg til dyst! Husk at hver gang du får lov til å bli med på dugnad så er du med og støtter ditt barn i den klubben hun eller han spiller fotball og bruker sin fritid. Du er da med på å trygge oppvekstmiljøet til ditt og andres barn på Strømmen! Er ikkje det fint?

Ingmar avslutter med å minne særlig i denne sammenheng om klubbens slagord: ”Sammen skal vi skape gode opplevelser!” Han lanserer samtidig et slagord for Jenteløftet:
”Flere jenter – Lengst mulig – Best mulig!”

 

Strømmen Wondergirls i gang!

28.07.2013 – 06:16   ( Sist oppdatert 28.07.2013 – 10:07 ) – Av: Anne Christine Bergem

Endelig er Norway Cup her. Se oversikten over dagens kamper.

J02 J2002 Norway Cup           J02 J2002 Norway CupJ02 J2002 Norway Cup              J02 J2002 Norway CupJ02 J2002 Norway Cup              J02 J2002 Norway Cup

 J2002 har vært med i Norway Cup en gang tidligere, men for et par av spillerne er det første tur til Ekebergsletta. Men om alle gleder seg? Ja! De har full kontroll på hvem de skal møte og hvem de skal slå. Og det er særlig Rælingen.

Vi treffer dem dagen før dagen (klikk på bildene for å få større størrelse). Forberedelsene til Strømmen Wondergirls har vært litt forskjellige, selv om hele laget har trent sammen fredag, lørdag og søndag.

– Jenter, hvordan har dere forberedt dere fram til Norway Cup?

Vi har trent på gress, og så har vi har trent teknikk. Og noen har ikke trent så veldig mye, akkurat. Trenerne mener at de har ligget mentalt i hardtrening, og det er jo også en form for trening 🙂

Jentene er i klasse Y. Du treffer Lina, Thea, Emilie, Martine, Princia, Tuva, Dina, Mina, Runa, Amalia og Celine i dag på Ekeberg bane E10 hvor våre vidunderjenter skal ut i kamp mot Lambertseter 3 kl 12.20. Så rekker du litt is og brus og en del andre Strømmen-kamper før du kan se dem igjen kl 17.40.

Her er kampene til de andre lagene til Strømmen IF på Norway Cups første dag:

Klasse I: Jevnaker Toso United – Strømmen Wonderboys 1 kl 09:40 > E2 / Ekeberg

Klasse A : Strømmen 1 – Lisleby kl 12:00 > A4 / Abildsø

Klasse A: Strømmen 2 – Sotra SK 2 kl 12:00 > 18 / Ekeberg

Klasse Y: Lambertseter 3 – Strømmen Wondergirls kl 12:20 > E10 / Ekeberg

Klasse V: Strømmen – Hasundgot IL kl 13:00 > E16 / Ekeberg

Klasse I: Strømmen Wonderboys 2 – KFUM-KAM. Oslo 9 kl 13:00 > E6 / Ekeberg

Klasse I: Bærums Verk Bryngutta – Strømmen Wonderboys 1 kl 13:40 > E8 / Ekeberg

Klasse C: Strømmen – Åsane 1 kl 16:30 > F3 / Furuset

Klasse I: Korsvoll Pro Vercelli – Strømmen Wonderboys 2 kl 17:00 > E5 / Ekeberg

Klasse X: Lillestrøm Delfin – Strømmen kl 17:00 > E3 / Ekeberg

Klasse Y: Strømmen Wondergirls – Varpe Rød kl 17:40 > E8 / Ekeberg

Klasse F: Strømmen White Sharks – Kårvåg/Havørn/Gry kl 18:15 > AE6 / Abildsø

Klasse B: Fana 2 – Strømmen 1 kl 18:30 > A1 / Abildsø

Klasse X: Strømmen – Huk FK kl 19:40 > E10 / Ekeberg