Historikk

Fotballen er nå den desidert største gruppa i Strømmen IF med 40 lag. Det kan virke som løkkefotball på sagflis og sot er en hardere tilværelse enn adeccoligaspill på helt nytt kunstgressdekke, men alle fotballstrømlinger vet at hver dag må det kjempes en liten kamp om gode treninger, bedre utvikling og poeng.

A-lagets opphold i hovedserien fra 1949-1961 må vel være det største bragden på seniornivå i fotballhistorien vår. Vi hadde flere høydepunkter, men ett av dem var kvartfinalen mot Larvik Turn i 1957. Publikumsrekord, nær 13.000, vil vel aldri bli slått. Forøvrig røk vi ut semifinalen mot Sandefjord, med tap 1-4.

Ett av da andre store øyeblikkene var juniorenes NM-seier i 1971 og a-lagets inntreden på høyeste nivå i 1986. Erik Karlsen loste kulturputtene til opprykk i høyeste nivå med fotballnorge som vitne. -Hvordan kan norske amatørspillere opptre så organisert, med altfor unge spillere, dårlig hjemmebane og uten økonomi? Spørsmålene var mange, men en prestasjon var det. Vi rykket imidlertid ned samme sesong …for så å ta neste opprykk til Eliteserien i 1988.

I yngres avdeling herjet Strømmen med motstandere fra det ganske land på slutten av 70-tallet til lang ut på 80-tallet. Spesielt i Norway Cup nappet Strømmen IF flere pokaler. Siste napp i Norway Cup-pokalen kom etter seier i juniorfinalen i 2010.

Opprykket til 2. divisjon i 2006 var svært etterlengtet. Videre førte Thomas Berntsen og Petter Myhre oss inn i Adeccoverden i 2010. Og i 2011. Etter en svært spennende avslutning på 2011-sesongen klarte Thomas Berntsen og Andreas Holter sine gutter å fornye kontrakten. Etter nye thrilleavslutninger i 2012 og 2013 holder vi plassen i Adeccoligaen under ledelse av Erland Johnsen og Gunnar Halle.

I 2014 ledes laget av Gunnar Halle og Espen Olsen.

Se også Greyhounds artikkel om Strømmen IF sin historie: http://www.greyhoundsweb.no/om-strommen-if/