G16 ute av NM etter straffer…

Rammen rundt NM kampen mot Kongsvinger var perfekt. Hele klubben bidro til at vi fikk cup stemning på Strømmen stadion! Gutta var spente i garderoben ved oppmøte, og det var muligens noen litt overnervøse hoder som entret den grønne matta… Vi får se en kjempesjanse allerede etter 1 minutt spill. Trym river seg løs på bakre stolpe etter en corner og header rett utenfor. Etter denne sjansen blir vi fryktelig passive, og gjør mange enkle feil med ball. KIL spiller på fysikk, og var farlige på dødballer kampen igjennom. Det kommer et litt surt baklengsmål allerede etter 4 minutter spill, når vi blir veldig forsiktige i egen boks, og en KIL gutt står alene innenfor 5 meteren etter innlegg, og setter enkelt inn 0-1 for gjestene. KIL kommer til noen gode muligheter på dødball de neste 10 minuttene av kampen. SIF gutta blir utålmodige og gir bort mange frispark på egen halvdel… og da kommer selvfølgelig de lange ballene inn i vår boks. Heading over, og noen gode inngrep av Jan Ivar holder oss inne i kampen.
19 minutter ut i kampen løfter vi oss, og får utlikningen. En gjennombruddpasning sender Kristian alene med keeper. KIL keeperen gjør en god redning i første omgang, men når returen faller i bena til Daniel kan han lite gjøre, og 1-1 målet står til full jubel blant alle i grått 🙂

Nå får vi litt mer fart på oss, og spillet vårt sitter bedre utover i omgangen. Det mangler fortsatt litt trykk og vilje på den siste biten, som gjør at det blir med bare nesten. KIL kommer litt tilbake mot slutten av omgangen og skaper noen små farligheter (igjen etter dødball). 1-1 til pause, og det er vel et helt ok resultat utifra sjanser.

Den andre omgangen får vi igjen se hva som bor i gutta fra Strømmen. Vi står bra etter og sørger i store perioder for at Kongsvinger sliter med å komme seg over midtstreken. Gutta i grått jobber knallhardt i gjenvinningsfasen, og når i tillegg pasningsspillet begynner å komme seg så skaper vi en del farlige målsjanser utover i omgangen. Den største kommer når ballen spilles til Ibra som har tatt turen inn i 16 meteren fra sin kant posisjon. Skuddet treffer klokkeklart, og et skudd alle så i mål treffer stolpen og ut.
Etter 80 min står det fortsatt 1-1 og kampen går til ekstraomganger. 2×5 minutter etterfulgt av straffer dersom resultatet fortsatt er uavgjort.

Det tar bare 2 minutter ut i første ekstraomgang før Kongsvinger noe i mot spillets gang er i føringen igjen. Vi er nok engang passive i egen boks, og det utnyttes av KIL’s spiss til det fulle. 1-2, og kun få minutter igjen av oppgjøret. Vi løfter oss igjen, og bare 2 min senere sendes Even igjennom alene med keeper – Iskaldt setter han avslutningen i mål, og jubelen er nok en gang stor på Strømmen stadion. 2-2 står seg kampen ut, og det er klart for straffesparkkonkurranse…

Her trekker gutta fra «vinger» det lengste strået og vinner 5-6  tilslutt. Vi sitter igjen med en følelse av at vi burde ha avgjort dette til vår favør i løpet av 80 minutter, men som alle vet så teller målene i fotball og når kamper går til straffesparkkonkurranse kan alt skjer.

Vi takker Kongsvinger for kampen, og ønsker de lykke til videre i NM.

Laget:
Jan Ivar
Kristoffer, Trym, Ulrik E, Ole-Kristian
Ibra, Johan, Youssef, Even
Daniel, Kristian Emil

Benken:
Tobias S, Martin, Marius, Håkon, Johnny

Strømmens beste spiller: Youssef

Kampfakta:
0-1 4 min
1-1 Daniel (19 min)
1-2 (80 + 2 min)
2-2 Even (80 + 4 min)
Straffemål Strømmen:
Trym
Youssef
Daniel
Ibra
Johan